lördag 10 april 2010

Sånt är livet...

Hej på er...

Påsken är slut för denna gång å en härlig förkyldning åkte man på,men då kan man passa på och logga av sig kan jag tycka så nu kör vi.
Jag är en Kristianstadtös men har inte växt upp där,utan de blev Småland efter många turer av flyttningar.
Jag började skolan där och träffade alla mina kompisar, där upplevde jag Beatles... ja ni som är födda på 60 70 80 talet vet va jag snackar om.
Där fanns flowerpower, modsen kom och vi får inte glömma barbiedockan, man levde i sin lilla värld å tack att den fanns.

En dag när jag kom hem från skolan, usch vilket levene med gap å skrik man mötte... Jag blev som fastlåst å förstenad tills min far såg mig.
Jag glömmer aldrig när han kom emot mig med stora steg å jag gjorde mig så liten som jag bara kunde.
"Står du här å tjuvlyssnar din jävla tösajävel" skrek han och jag fick en sån lusing så jag ramlade in bland skorna, och ur en stövel kastades en 37-a brännvin ut å gick i tusen bitar.
Då tog jag tag i handtaget på yttedörren, kastade upp den å stack, jag blev så rädd ska jag säga.
Vad jag ej förstod då var att min far var alkis å därmed sitt hemska humör och sitt sätt.
Jag ursäktar han inte, tro inte det, för han har alltid vatt en elak människa.
Min farfar var oxå alkis men en snäll sådan å de fick han alltid höra, men han fanns där alltid för sin son, och fan va elaka dom va mot honom! Medan far förnekade sitt beroende å va störst och bäst.

Mor gick till frissan varje lördag å köpte srömming till katten, som behandlades med silkesvantar, en katt... Fan va jag avskydde kattafan, den fick mer kärlek än mig, och jag va den som skrek efter det.
Det kom ett cirkustält till min hemby å där var ett dansband som hette "Lill-Ingmars", dom sjöng en låt som hette "Molly" å där satt vi och lyssnade å glömde tiden tills min kompis sa:
"Spring för helvete din farsa kommer"
Jag sprang som det gällde livet, men han fick tag i mig, tog hem mig låste in oss på toan.
Den kvällen fick jag stryk på bara skinnet... fy fan...Sen sattes jag ner i ett varmbad för att stilla smärtan och utanför stod mor å diskade som om inget hade hänt.
Svårt att sitta vid skolbänken dagen efter de ska vi bara inte tala om...

Jag slutar för denna gång å tackar min dotter för hjälpen med min blogg.
Jag hör av mig igen, så sköt om er till dess.

Kram Heddan.

5 kommentarer:

  1. Det är ju aldrig kul att se barn fara illa. Men vi är ju några som vet hur du själv har betett dej mot dina egna. Tänker på när Johnas skulle upp och jobba på lördagen och du hade fest och söp och hotade med att kasta ut honom när han bad dej vara lite lugnare. Hoppas du ångrar det och försöker gottgöra. Tro inte du ska få empati av mej iaf. Tror du att man får bära sej hur illa åt som helst bara för att man själv har blivet illa behandlad? Du är patetisk lilla du. /På den tiden din granne

    SvaraRadera
  2. Tycker ovanstående inte riktigt vet vad han/hon talar om...Va du där eller?
    Nåja lite fester har vi fått tåla, men aldrig en smäll på käften, DET är till att sjunka så långt ner i skon man bara kan!
    Vi hade bara goda grannar på den tiden...

    Så kram på dig, din empati kan du ha för dig själv, det har vi så det räcker inom familjen...

    SvaraRadera
  3. Bara skriv "Heddan", ALLT ska fram & sanningen svider!!
    Håller på dig hjärtat!!!

    "Lisa"

    SvaraRadera
  4. du din anonym person(granne) humm va du me den lördagen? bodde jag där? måste jag ha gjort för jag bodde me mor min längst av oss 3 barn. så va hitta du på? jajjaa love you mamma å min familj:) puss :)

    SvaraRadera
  5. Hej Heddan, nu har vi kommit hem från semestern & har läst lite i din blogg. Det finns alltid folk som är bittra, kan va dom som du rensade väck som inte va bordsrena! När det gäller barn & föräldrara så är man inte alltid överrens, det vet ju vi som umgås, vi har ju med barn. Det ÄR normalt! Fester & gottebord har vi ju kvar, och dina barn brukar ju med närvara vid dom. Dom har väl aldrig farit illa, du har fostrat dom väl, dom har fått egna hjärnor att tänka med, dom gör som dom själva vill utan att nån annan styr dom. Så stå rakryggad upp Heddan, och ta inte åt dig. Idioter finns det gott om! Puss & Kram, vi älskar dig alla från du vet vem:-)

    SvaraRadera

Bloggintresserade