fredag 2 april 2010

Flashback



En liten mjukisstart i min blogg, "flashback" om man kan kalla det så, när man trodde att världen var god och mor och far älskade sina barn, inte gjorde nån skillnad, så jag stannar kvar där en liten stund i den "lyckliga" bubblan.

Man minns alla somrar man åkte till mormor i Blekinge, gud vad jag älskade min mormor! Man träffade hela tjocka släkten, ja man längtade till varje sommar, men då var man liten och förstod inte de vuxnas sätt riktigt, men man märkte ganska så snabbt att körningarna till mormor blev mindre.

Plötsligt kom farfar in i mitt liv, han flyttade till oss och jag hängde han i hasorna så mycket jag bara hann, tills han också var borta en dag när man kom hem från skolan.
Man kan säga att mormor var min mor, och farfar var min far, och hos dom kände jag en famn full av värme och kärlek.

Vi var 5 stycken i familjen, 2 vuxna och 3 barn, vi kan kalla barnen för "den onde, den snälle och det svarta fåret", den sistnämda är jag.
Man blir ju döpt till ett namn i kyrkan, men utanför den döpte dom mig till "tösajävlen" och vilket misstag jag var för mina föräldrar den dagen jag föddes.

Inom kort ska jag byta efternam, och den dagen då jag har det skriftligt i min hand, kommer jag känna mig som född på nytt.
Jag ska kasta bort allt det gamla som hänger som ett skynke framför, och det kommer att kännas skönt att blogga om mitt gamla, och givetvis mitt nya liv.

Väl mött om ni vill hänga på min resa, ha det gott!!

3 kommentarer:

  1. Bra skrivet mor:-)
    Visst känns det härligt att få skriva av sig, jag tror det är precis vad du behöver!

    Puss puss puss

    SvaraRadera
  2. Hej Mamma!

    Kul att träffa dig här, ser fram emot att få läsa om din livsresa.

    Mvh//Jonas med familj.

    SvaraRadera
  3. Usch vilka puckade föräldrar, har dom inga känslor...
    Sorglig berättelse, men ser ändå fram emot en fortsättning!
    Stå på dig!

    SvaraRadera

Bloggintresserade